Fredagsbastu

FREDAGSBASTUN HÖSTEN 20- NYA RUTINER

Bastusektionen inom FSS har beslutat att återstarta det populära fredagsbastande men nu med säkrare rutiner för att minska risken för smittspridning av främst Covid-19.

Vi har därför bestämt att indela bastu-tiden i tre olika pass mellan kl. 16 och 22. Pass är mellan kl. 16-18, pass 2 mellan 18-20 och pass 3 mellan kl. 20-22. I varje pass får max 6 personer bada bastu. På så sätt kan vi hålla avstånd mellan de badande. När passet är slut är det viktigt att man är klar och har lämnat bastu/duschar/omklädningsrum för nästa pass.

Anmälan till de olika passen kan du göra här Bokning, anmälan kan ske mellan måndag och torsdag till kl. 15 för samma veckas fredagsbastu. Fredagens bastuvärd kommer sedan kontrollera att de bastubadande är de som också har anmält sig samt att inte antalet badande överskrider 6 personer.

Vi vill också att de bastubadande följer följande hygieniska regler:

• Du ska tvåla in + duscha hela kroppen ink lev baddräkt/badbyxor innan du går in i bastun
  • Du ska sitta i bastun på antingen badbyxor/baddräkt eller en handduk
  • I bastun ska ni hålla avstånd genom att sitta 3st på övre bastulaven och 3st på nedre bastulaven
  • Efter bastubadandet ska du ta med dig allt du hade med när du kom- även alla tomflaskor

VIKTIGAST ÄR ATT DU STANNAR HEMMA OM DU PÅ FREDAGEN KÄNNER DIG SJUK/FÖRKYLD- DU ÄR VÄLKOMMEN TILLBAKA NÄR DU ÄR FRISK

Avgiften betalas kontant vid bad, 30 SEK för medlem, 50 SEK för icke medlem.

Skötsel av bastun på fredagarna sker av en bastuvärd, se länken Bastuvärdar.

Vid frågor kontakta våra Bastuvärdar

Vid frågor kontakta ansvarig för fredagsbastun

Vägbeskrivning till bastun i Färjestaden

Avgift för fredagsbastun

Väl mött till en härlig bastuhöst!