Kappsegling – måndagar

IMG_131410650059_839347002772269_1324665453804833362_nIMG_1307IMG_1283

Race time – dags att lufta besättning och segelgarderoben

Vi seglar varje måndag med start 7 maj 2018 samling ca klockan 17:00, första start går ca 17:30 utanför hamninloppet till Färjestaden banan är ca 7,4 NM och söder om Ölandsbron.

Vi seglar enligt ett handikappsystem. Anmäl dig en gång så får du ett SRS-tal, sen kan du vara med när det passar. Först startar den båt som har lägst SRS-tal först och därefter kommer de snabbare båtarna, respektive båt får varsin starttid.

Om du inte har någon egen båt brukar det gå bra att få följa med någon som gast. Var vid bryggorna en halvtimma innan start. Du kommer få en spännande upplevelse. Flytväst är ett krav för att få delta i kappseglingen och följa med som gast. Det är helt avgiftsfritt att vara med och tävla.

Eftersnacket med fika och varm korv brukar vara en härlig gemenskap med en och annan gliring.

Banbeskrivning; PM Måndagsseglingar2018

Viktig info: Tävlingsledningen för måndagssegling har beslutat att förenkla och förtydliga start momentet genom att vi alltid Startar söderut oavsett vindriktning.

Motivering: Dels för ökad tydlighet och enkelhet man vet vilken tid man startar samt vilken riktning man seglar så att man kan förbereda segel i god tid och minimerar att DESSI är ett störande moment.

Starttider, första starttid ca 17:30, se PM Måndagsseglingar ovan

Lördagen den 1 september arrangerar klubben klubbmästerskap för kölbåtar,

med prisutdelning och gemensamma festligheter i klubbstugan på kvällen. Mer info kommer senare. Ansvariga är Åke Andreasson och Per Malmquist.

Länkar;

Kappsegla med Fredrik Lööf