Seglarskola ungdom våren 2018

Lär dig segla optimistjolle

Start vecka 18, onsdag 2/5 klockan 17:30

Slutar vecka 25, onsdag 20/6

Våra duktiga instruktörer kommer lära dig mer om segling. Du är nybörjare eller har seglat tidigare, alternativt har du gått någon av våra nybörjarkurser.

Som nybörjare kommer du att få lära dig grunderna i hur man gör i ordning en segelbåt innan man sticker ut och seglar, det kallas att rigga båten. Sen får du börja träna på det enklaste seglings sättet som heter halvvind. Efterhand börjar vi träna på de andra seglingssätten, som heter slör, läns och kryss. Du seglar i huvudsak själv i båten under kursen, detta för att du skall lära dig så mycket som möjligt.

Du som har seglat tidigare kan vara med på kursen, vi hantera det så får du träna på annat.

Vi träffas vid FSS klubbstuga i Färjestaden och seglar varje onsdag från 17:30 – ca 19:30

Du får segla optimistjolle. Om vädret tillåter provar vi på att segla lite C55:a, en tre mans båt.

Du är född 2010 eller tidigare och kan simma minst 200 meter. Du skall ha egen flytväst som du vet fungerar. Du får låna en av klubbens optimistjollar, det ingår i anmälningsavgiften.

Kostnad för kursen är 500 SEK .

Instruktör är Elin Tinnert. Elin är uppvuxen på vattnet och på Öland. Hon är aktiv kappseglare, tidigare i  optimistjolle och nu tävlar hon i e-jolle. På övrig ledig tid seglar familjen sin havskryssare. Hjälpledare och ansvarig för följebåtar mm är Pontus Tinnert, Patrik Hellström, Jonas Hådding och Lars Rydeberg.

Anmäl dig nu, dock senast fredag 20/4!

Missa inte chansen vi har begränsat med platser, först till kvarn är det som gäller.

Anmälan gör du via mail till: Gunnar.johannesson55@gmail.com

Din anmälan skall innehålla följande information

Ange: Namn på deltagaren, fullständigt personnummer, målmans namn, telefon, mailadress till minst en förälder

Faktura på avgiften skickas till efter anmälan. Din plats är reserverad först när avgiften är FSS tillhanda.

När du anmäler dig till seglarskolan tillåter du i enlighet med PUL att vi registrerar dig i vårt medlemsregister. För mer information se Medlem

Kontakt:
Frågor till Gunnar Johannesson mail se ovan, mob 0703-840 660