Uppstartsmöte för FSS Tematräffar 2020 – Nu kastar vi loss!

När?

• Torsdag den 23:e januari klockan 19-c:a 21

Var?

• FSS Klubbstuga

Varför?

Vid någon av våra kursträffar fick vår lärare förhinder och vi deltagare tvingades ta saken i egna händer.

När kvällen var slut hade vi haft en mycket trevlig kväll med givande diskussioner om båtliv i allmänhet, segling, sjömanskap, problem och tips på lösningar, kontakter och annat.

Några föreslog att vi borde träffas oftare på det här viset, dela med oss av våra erfarenheter, lära och låta oss inspireras av varandra.

Där och då föddes idén till Tematräffarna!

Min tanke är att vi – om intresse finns – träffas kring olika teman några gånger under vintern och våren. Deltagarna kan gärna variera – olika teman väcker förstås olika stort intresse.

1:a träffen den 23:e januari

Det känns angeläget att vi väljer teman för kommande träffar tillsammans och under stor delaktighet. Deltagarnas behov och önskningar får vara styrande.

Den första träffen har vi ju inte något tema.

Därför tänkte jag inleda med att under c:a en timme berätta om mina egna erfarenheter från framförallt 6 års segling med min oceanseglingsutrustade Allegro 27, S/Y Petra, från Svinninge Marina norr om Stockholm till Marmaris i Turkiet via bl.a. England och Gibraltar.

Resten av träffen spånar vi tillsammans fram lämpliga teman för kommande träffar. Det kan handla om gemensamma utmaningar, problem till sjöss, knopar, navigation, teknik ombord, motorkunskap, båtväder, långsegling, segeltrimning osv osv – listan kan säkert göras hur lång som helst.

Vid behov kan vi säkert finna möjligheter att ta in externa föreläsare, men det finns förstås redan en enorm erfarenhet och kunskap att ta till vara bland medlemmarna i FSS.

Antalet deltagare på varje tematräff behöver inte vara så stort. I en mindre grupp brukar det – enligt min erfarenhet – bli en mer inspirerad diskussion och alla känner sig bekväma med att ställa frågor eller komma med inlägg.

Anmälan

• Är du intresserad av att delta i den första träffen anmäl dig med länken här anmälan  så blir det lättare att planera.
  • På tematräffarna står FSS för fika och fikabröd, dessutom finns möjlighet att köpa öl och vin så länge klubbens förråd räcker, för de som så önskar.

Då kastar vi loss, så får vi se var vi hamnar!

Bästa hälsningar

/Hasse Svalberg